Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Caesalpinia Gilliesii Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Caesalpinia Gilliesii Balení obsahuje 5 semen

 
 
Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
9971
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

Popis

Caesalpinia Gilliesii je teplomilný opadavý keř, který má svůj původ v jižní Americe, kde roste i v podobě menšího stromu. Běžně je pěstován ve Středozemí i v tropech celého světa. V našich klimatických podmínkách musí přezimovat v bezmrazých prostorách. Snad pro jeho nádherné květy je znám též jako „Pták z ráje“. Doba květu Caesalpinia Gilliesii je červenec až srpen.

 

Výška rostliny

Keř je asi 1 - 3 m vysoký, porostlý dvakrát zpeřenými listy s 6 a12 páry jemných lístků.

 

Květ

Kromě toho, že krásně voní je opravdovou pýchou a ozdobou tohoto keře. Kvete hroznovitým květenstvím žlutých květů, ze kterých vyčnívají až 10 cm dlouhé červeně zbarvené tyčinky s bliznou.

 

Plod

Plodem je chlupatý 6 – 10 cm dlouhý lusk.

 

Nároky

Na půdu tento keř není náročný. Poroste v jakékoliv půdě, avšak lépe se mu daří v písčitých kamenitých půdách na plném slunci bez velkých nároků na vodu. Tuto rostlinu pěstujeme v našich klimatických podmínkách jako přenosnou a na zimu přemisťujeme do bezmrazých prostor, údajně je možné ji pěstovat i v nevytápěném skleníku. Její mrazuvzdornost je kolem -10 stupni celsia.

 

Výsev a klíčení

Před tím než dáme semena klíčit je namočíme asi na 24 hodin do vlažné vody. Potom je dáme k naklíčení do propustného substrátu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist