Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Ziziphus Jujuba Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Ziziphus Jujuba Balení obsahuje 5 semen

Ziziphus jujuba

Ziziphus jujuba

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
35
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Ziziphus Jujuba původně pocházející ze severní Číny a Indie je nízký, avšak bujně rostoucí okrasný, exotický, trnitý a opadavý stromek s převislými větvemi, porostlý leskle zelenými vejčitými listy, dožívající se v zemi svého původu až dvou set let, kvetoucí nenápadnými zelenožlutými oboupohlavními květy. Plody se vyznačují velkým obsahem vitamínu C a jsou velmi výživné pro vysoký obsah škrobu. Konzumují se čerstvé, nebo se zpracovávají do džemů a sirupů. Velice vhodné jsou i na sušení. Sušené svou chutí připomínají datle.

 

Výška rostliny

Ziziphus Jujuba dorůstá výšky 5 – 10 m.

 

Plod

Plodem jsou jedlé peckovice dozrávající ze zelené do oranžové až hnědočervené barvy se sladkou křehkou dužinou, vejčitého tvaru, o délce 3 – 5 cm.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, na půdu je nenáročná. Vyhovuje jí jílovitá zemina s příměsí písku. V našich podmínkách snáší mráz až -24 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 24 hodin do vlažné vody. Po uplynutí této doby dejte semena stratifikovat na dobu 6 - 8 týdnů. Jakmile je stratifikace ukončena, zasaďte semena do propustného substrátu cca 2 cm hluboko.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist