Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Albizia julibrisin Rosea - mrazuvzdorná mimóza Balení obsahuje 8 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Albizia julibrisin Rosea - mrazuvzdorná mimóza Balení obsahuje 8 semen

Albizia Julibrisin

Albizia Julibrisin

 
 
Naše cena s DPH:
25 Kč
Naše cena bez DPH:
21,74 Kč
Cena v cizí měně:
1,08 Euro
Množství:
46
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 8 semen

 

 

Popis

Albizia julibrissin Rosea nebo jak je též nazýván „hedvábný akát“ je malý až středně velký, široce rozkladitý stromek s tmavě zelenými, několikanásobně zpeřenými listy připomínajícími kapradinu, kvetoucí atraktivními voňavými exotickými květy. Patří do čeledi mimózovitých, která je velmi oblíbená. Svůj původ má v jihozápadní a východní Asii. Je populární hlavně díky nápadným květům a vůni. Kvete od května do srpna.

 

Výška rostliny

Dorůstá do výšky 5 až 12 m. Je porostlý tenkou hladkou kůrou, listy jsou zelené, několikanásobně zpeřené asi 20 cm dlouhé a asi 12 cm široké.

 

Květ

Květy jsou velmi vonné, chlupaté kuličky, nápadné, sytě růžové barvy na krajích, uvnitř žlutobílé o průměru asi 3 - 5 cm. Jsou používány v lékařství na léčbu nespavosti, podrážděnosti a na poranění a otoky.

 

Plod

Plodem je asi 15 cm dlouhý lusk, ve kterém od září do listopadu dozrávají semena.

 

Nároky

Rostlina dává přednost plnému slunci, na půdu je nenáročná, avšak lépe se jí daří v zásaditém prostředí a dobře propustné půdě. Na zimu je dobré zamulčování, ale v létě dá přednost i mírnému suchu v horní vrstvě půdy, aby se co nejvíce prohřály kořeny a lépe kvetla. Je mrazuvzdorná, s ověřenou mrazuvzdorností až do -22 °C.

 

Výsev a klíčení

Klíčíme v lehkém substrátu. Po vyklíčení necháme rostlinu zesílit, potom přesadíme do větší nádoby. První rok je vhodné nechat rostlinu přezimovat v bezmrazé místnosti. Zimu bez problémů přežije rostlina velikosti cca 1 m, kdy má dostatek vyzrálé dřevní hmoty.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist