Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Callistemon Sieberi - Štětkovec mrazuvzdorný Balení obsahuje 200 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Callistemon Sieberi - Štětkovec mrazuvzdorný Balení obsahuje 200 semen

Calistemon Sieberi

Calistemon Sieberi

 
 
Naše cena s DPH:
24 Kč
Naše cena bez DPH:
20,87 Kč
Cena v cizí měně:
1,03 Euro
Množství:
43
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 200 semen

 

 

Popis

Tento brzy kvetoucí druh pochází z nejvyšších poloh Queenslandu, Tasmánie a Victoria, kde často odolává značným mrazům. Kvete štětkovitými, většinou smetanovými, žlutými, popřípadě růžovými květy dosahujícími velikosti 10 - 15 cm. Kůra má tmavě šedohnědou barvu, listy jsou kožovité, pevné a když je rozetřeme, aromaticky voní. Dorůstá obvykle výšky okolo 2,5 m, ale pohybuje se od cca 1 m až do vyjimečných 8 m. Mazuvzdornost tohoto druhu se pohybuje v rozmezí -12 až -17 °C.

 

Výška rostliny

V podobě keře, nebo stromu s tmavě zelenými střídavými, celokrajnými listy obvykle dorůstá výšky okolo 2,5 metrů.

 

Květ

Kvete štětkovitými, většinou smetanovými, žlutými, popřípadě růžovými květy jejichž délka je 10 – 15 cm.

 

Nároky

Calistemony mají rády umístění na plném slunci, nebo v polostínu. Pravidelný přísun živin je třeba zajistit hnojením, nejlépe 1 x za 14 dní univerzálním hnojivem. Pro bohatší tvorbu květů je dobré provádět každoročně seříznutí větví. Mrazuvzdornost tohoto druhu se pohybuje mezi -12 až -17 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváne na povrch propustného substrátu, vlhkost udržujene rosením, nádobu ve které jsou semínka zasazena přikrejte částečně sklem nebo folií. Po vyklíčení a zesílení rostlinky i s kořenovým balem přesaďte do větší nádoby. Do volné půdy je možné zasadit z jara pouze silné rostliny, na zimu je vhodná ochrana keře netkanou textilií.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist