Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice chilli Carolina reaper velikost cca 10 cm | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice chilli Carolina reaper velikost cca 10 cm

Carolina reaper

Carolina reaper

 
 
Číslo výrobku:
4-0679-00326
Naše cena s DPH:
50 Kč
Naše cena bez DPH:
43,48 Kč
Cena v cizí měně:
2,16 Euro
Množství:
9
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 sazenici velikost cca 10 cm

 

Popis

Chilli paprička Carolina reaper (Capsicum chinense) je nejpálivější odrůda chilli papriček na světě, vyznačující se plody netradičního tvaru a pálivostí okolo 2 200 000 SHU. Carolina je stále nejpálivější i když v roce 2017 byly zveřejněny zprávy o Dragon breath 2 400 000 SHU a Pepper X přes 3 000 000 SHU. Dragon breath - v roce 2018 jsme tuto chilli pěstovali ze semen zakoupených v Anglii. Jednoznačně se jednalo o chilli Moruga red, tedy reklamní podvod. A Pepper X je něco jako Jára Cimrman. Papričky jsou vhodnou přísadou jak v čerstvém, tak i v sušeném stavu do omáček a pikantních pokrmů. Vzhledem k jejich pálivosti je ale třeba dát pozor na dávkování.

 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí od 100 do 150 cm.

 

Plod

Plodem jsou nepravidelné zvrásněné lusky s výrůstky na pokožce zakončené ocáskem o velikosti cca 3 x 4 cm dozrávající do červené barvy, s dobou zrání přibližně 120 dní.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, např. Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice  je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist