Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Fazol zahradní keříčkový Basta na lusky Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Fazol zahradní keříčkový Basta na lusky Balení obsahuje 30 semen

Basta

Basta

Číslo výrobku:
4-0679-90252-01
Naše cena s DPH:
18 Kč
Naše cena bez DPH:
15,65 Kč
Cena v cizí měně:
0,78 Euro
Množství:
41
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

 

Popis

Fazol Basta (Phaseolus vulgaris L.) je raná odrůda fazole, vyznačující se masitými a především chutnými lusky a vysokou odolností vůči nejvýznamnějším houbovým chorobám. Rostlina má silný hlavní výhon, vytvářející četné větve, které se ale nerozšiřují a tvoří jen menší listy. Lusky dozrávají ve vyšších částech keříku, který je kompaktní a cca 60 cm vysoký. Fazole je určena jak pro pěstování na poli, ale i ve skleníku, či foliovníku. Plodem je žlutý, úzký a lehce zakřivený lusk, dosahují průměrné délky 14 cm a šířky 0,8 cm, v průřezu oválný a rovný, s hladkým povrchem. Je velmi chutný bezvláknitý, určený jak pro tepelné zpracování v kuchyni hned po sklizni, tak i ke konzervování a mražení. Fazole jsou zdrojem vlákniny, železa, zinku, vápníku, draslíku, vitamínu C a vitamínů skupiny B. Fazole jsou doporučovanou potravinou při redukčních dietách, působí močopudně, posilují srdce a krevní oběh. Velkou hodnotou Basty je krátká vegetační doba, která činí přibližně 68 dní a že je zcela rezistentní vůči fazolové nemoci antraknóze a bakterióze fazolových kroužků.

 

Výška rostliny

Dosahuje výšky okolo 60 cm.

 

Plod

Plodem jsou lusky dosahující délky cca 14 cm a šířky 0,8 cm, mírně prohnuté, dozrávající do žluté barvy. Doba zrání je přibližně 68 dní.

 

Nároky

Rostliny mají rády slunné, před větrem chráněné stanoviště stanoviště, lehčí písčitohlinitou propustnou půdu s dostatkem humusu a vápníku, dostatečnou pravidelnou zálivku a občasné přihnojení hnojivem s obsahem dusíku. Nesnáší kyselé půdy. Neodolá mrazíkům.

 

Výsev

Vyséváme od druhé půlky května pokud teplota půdy neklesá pod 11 °C, do hnízd po 4 – 5 semenech do hloubky 3 – 4 cm. Výsev do řádků vzdálených od sebe 40 – 50 cm. Vzdálenost v řádku by měla být cca 10 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist