Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Fazol zahradní keříčkový Wawelska na suchá semena Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Fazol zahradní keříčkový Wawelska na suchá semena Balení obsahuje 30 semen

Wawelska

Wawelska

Číslo výrobku:
4-0679-90250-01
Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
45
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

 

Popis

Fazol Wawelska (Phaseolus vulgaris L.) je raná a výnosná odrůda pocházející z Polska. Rostlina má poměrně tuhou silnou stopku, roste vzpřímeně a nepotřebuje podpěru. Je pěstována pro svá chutná, lesklá semena ledvinovitého tvaru, krásně zbarvená do barvy bordó, ukrytá v plném dozrání do žlutého lusku o délce 12 – 15 cm. Semena se velmi dobře loupou a jsou určena k přímé konzumaci a ke konzervaci. Vzhledem k barvě semínek je výborným doplňkem mnoha pokrmů. Vyniká vysokým obsahem antioxidantů, což jsou látky s protirakovinnými vlastnostmi a zpomalující stárnutí, dále až osmi flavonoidy a vitamíny skupiny B. Jsou stejně jako bílé fazole výborným zdrojem rostlinných bílkovin a také vlákniny, železa, zinku, vápníku, draslíku a také vitamínu C. Také jsou doporučovanou potravinou při redukčních dietách, působí močopudně, posilují srdce a krevní oběh. Sklizeň probíhá koncem srpna, až začátkem září. Mezi další významnou přednost této odrůdy je její celková odolnost vůči antraknóze a velmi vysoká odolnost vůči bakteriózám.

 

Výška rostliny

Dosahuje výšky okolo 60 cm.

 

Plod

V plném dozrání žlutý lusk o délce 12 – 15 cm se semeny ledvinovitého tvaru v barvě bordó, kdy každé semeno váží cca 0,6 – 0,7 gramu.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, lehčí písčitohlinitou propustnou půdu s dostatkem humusu a vápníku, dostatečnou pravidelnou zálivku a občasné přihnojení hnojivem s obsahem dusíku. Nesnáší kyselé půdy.

 

Výsev

Vyséváme od druhé půlky května pokud teplota půdy neklesá pod 11 °C, do hnízd po 4 – 5 semenech do hloubky 3 – 4 cm. Výsev do řádků vzdálených od sebe 40 – 50 cm. Vzdálenost v řádku by měla být cca 10 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist