Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Cibule zimní sedmiletá Kroll Balení obsahuje 300 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Cibule zimní sedmiletá Kroll Balení obsahuje 300 semen

Kroll

Kroll

Číslo výrobku:
4-0679-90245-01
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
27
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 300 semen

 

 

Popis

Cibule zimní sedmiletá Kroll (Allium fistulosum) je zimní naťová, mrazuvzdorná vytrvalá rostlina. Původem je ze severovýchodní Asie. Vyznačuje se větším množstvím vitamínu C v nati než cibule kuchyňská, ale i oproti srovnatelným zimním odrůdám, dále má nejvyšší obsah karotenoidů a chlorofylu a navíc méně vstřebává nežádoucí dusičňany. Rostlina dorůstá až do výšky 75 cm, ale seřezává se už při délce 20 – 30 cm a zase rychle dorůstá. Její nať, která je vůní i chutí méně agresivní než obyčejná cibule, což vyhovuje i těm co nesnášejí tuto ostrou vůni, se drobně nakrájená přidává do pokrmů podobně jako pažitka, např. do salátů, sendvičů, tvarohu, polévek i dušených pokrmů apod. Cibulky jsou také jedlé a chutné, ale drobné a lze je také použít jako velmi ranou lahůdkovou cibuli vhodnou ke svazkování. Květy sedmileté cibule Kroll jsou bílé, shromážděné v kulovitých květenstvích a je nejlepší je řezat už ve fázi poupat, které jsou jedlé a které si díky tomu déle udrží dobrou chuť. Cibule jsou velmi zdravé, řazené mezi antioxidanty, obsahují hodně vápníku, fosforu a vitamínu C. Přispívají k vylučování vody z organismu, k normální činnosti cévní soustavy, udržují správnou hladinu glukózy a lipidů v krvi, ničí škodlivé mikroby, příznivě ovlivňuje trávení a obranyschopnost organismu.

 

Nároky

Rostlina preferuje stanoviště na plném slunci nebo lehký polostín a středně těžké hlinitopísčité půdy. Je lépe první rok cibulku neseřezávat, nechat rozrůst a sklízet až na jaře dalšího roku, kdy semenáčky zesílí a vytvoří mohutné duté stonky.

 

Výsev a klíčení

Výsev provádíme v dubnu až srpnu, nahusto do řádků cca 2 cm hluboko na dobře odplevelený záhon nebo nejprve předpěstujeme doma, či ve skleníku. Vzdálenost ve sponu 50x50 cm. Klíčí při 20 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist