Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Banksia ericifolia var. ericifolia Balení obsahuje 6 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Banksia ericifolia var. ericifolia Balení obsahuje 6 semen

Banksia ericifolia var. ericifolia

Banksia ericifolia var. ericifolia

Naše cena s DPH:
32 Kč
Naše cena bez DPH:
27,83 Kč
Cena v cizí měně:
1,38 Euro
Množství:
71
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 6 semen

 

 

Popis

Banksia ericifolia var. ericifolia častěji označovaná spíše jako Banksia ericifolia subsp. ericifolia je velice atraktivní a nenáročná dřevina nacházející se v Austrálii ve státě Nový Jižní Walles. Tato varieta Banksie vřesovcolisté roste v okolí Kulnury, severně od Sydney, na jih až po Jervis Bay a v přilehlých horských oblastech. Tento často hustý a rozložitý okrasný neopadavý keř má šedou hladkou kůru s čočinkami. Olistění jehličnaté, tmavě zelené. Květenství široká 4 - 6 cm a dlouhá až 30 cm jsou uspořádána do hroznů, vytvářející velice krásný válcovitý klas z těsně k sobě natlačených mnoha párů květů, spojených kolmo k sobě. Otevírají se od vrcholu dolů a jsou krásně zabarveny do zlatavě oranžové nebo až oranžově červené barvy. Rozkvétají přibližně za 4 – 6 let od semene. Staré květní klasy s věkem blednou do hnědé a šedé a stávají se z nich dřevnaté šišky nesoucí semena, která se v šiškách zadržují po mnoho let a uvolňují se až žárem ohně. V našich podmínkách se jedná o atraktivní přenosnou rostlinu, která se dobře prořezává.

 

Výška rostliny

Keř má ve své domovině výšku nejvýše 4 - 7 m, mnohem častěji však jen do 2 m.

 

Nároky

Rostlina preferuje kyselé půdy, nejlépe lehké až středně bohaté a dobře odvodněné. Nevadí ji stanoviště na plném slunci ani v polostínu. Při zimování omezíme zálivku.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme do směsi rašeliny a písku, lehce je zasypeme a půdu udržujeme vlhkou. Klíčí při teplotě okolo 20 °C přibližně 1 měsíc. Při objevení dvou pravých lístku rostliny přesadíme do namíchaného substrátu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist