Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Cuketa žlutá Goldena Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Cuketa žlutá Goldena Balení obsahuje 10 semen

Goldena

Goldena

 
 
Číslo výrobku:
1-0679-90109-01
Naše cena s DPH:
19 Kč
Naše cena bez DPH:
16,52 Kč
Cena v cizí měně:
0,82 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Cuketa Goldena (Cucurbita pepo) je produktivní odrůda keříčkového typu pocházející z naší České republiky. Vyznačuje se nápadnými žlutými, při plném dozrání až oranžovými plody. Rostlina má jen slabé větvení, s listy středně zelenými, mramorovanými. Plody mají klasický podlouhlý tvar a dosahují délky až 60 cm, ale nejchutnější jsou malé s délkou do 20 cm, či ještě menší. To je jejich bílá dužina nejvíce jemná a šťavnatá. Povrch slupky je hladký a jemný, takže není třeba loupat. Chuť je oproti klasické zelené cuketě sladší a je také křehčí. Konzumovat se dají i žluté květy. Goldena má ještě tu užitečnou vlastnost, že má dobrou odolnost proti plísni okurkové.
Mladé cukety jsou osvěžující a zdravá zelenina mající všestranné uplatnění v teplé i studené kuchyni. Lze je použít např. na smažení, fritování, zapékání, na nadívání, přípravu polévek, ale i do salátů, smažené květy jsou přímo delikátní. Obsahují vitamíny A, B1, C, slupka pak vitamín E, beta-karoteny, draslík a horčík a neměly by chybět v žádném jídelníčku, pro nízký obsah kalorií se hodí i při dietách a pro lidi se zažívacími problémy.

 

Plod

Podlouhlý, válcovitý, dlouhý až 60 cm s jemnou žlutou až oranžovou slupkou a bílou dužinou s rovněž bílými semeny. Doba zrání je cca 45 - 65 dnů.

 

Nároky

Rostlina potřebuje slunečné, teplé stanoviště a propustnou humozní půdu, důkladnou zálivku.

 

Výsev a klíčení

Předpěstování provádíme v únoru až březnu. V dubnu nebo v květnu přenášíme na stanoviště, pokud mají rostliny 3 - 4 listy a teplota neklesá pod 20 °C. Přímý výsev je možný v dubnu až květnu v rozestupu 100 x 80 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist