Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

3 x stratifikované semeno Asimina Triloba | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

3 x stratifikované semeno Asimina Triloba

Asimina triloba

Asimina triloba

 
 
Naše cena s DPH:
36 Kč
Naše cena bez DPH:
31,31 Kč
Cena v cizí měně:
1,55 Euro
Množství:
23
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 3 stratifikovaná semena. 

Semena jsou stratifikovaná od 11.2022 

 

Popis

Asimina triloba „Banán severu“ pochází z východního pobřeží severní Ameriky. V našich klimatických podmínkách je to mrazuvzdorný opadavý strom snášející teploty až do -22 °C, produkující velmi atraktivní ovoce, vyznačující se pravidelnou vejčitou a velice dekorativně působící korunou. Tento málo známý ovocný strom lze pěstovat i v našich podmínkách a kvalita jeho plodů je zcela srovnatelná s nejkvalitnějším tropickým ovocem. Plody lze v kuchyni zpracovávat podobným způsobem jako banány. 

 

Výška rostliny

U nás obvykle 3 - 4 m, v přirozeném prostředí až 11 m, výjimečně až 14 m. 

 

Plod

Plody podobné mangu ledvinovitého tvaru a lahodné exotické chuti směsi banánu, manga a ananasu dozrávají v září až říjnu. Dosahují hmotnosti od 50 do 400g. Obsahují hodně vitamínů, železa a vápníku. Po vyjmutí nejedlých semen se dužina měkčí konzistence vyjídá lžičkou. 

 

Nároky

Rostlina snáší mráz -22 °C i vyšší. Pro pěstování je nutné mít dvě rostliny různé odrůdy, což semenáče splňují, z důvodu opylení. Nejedná se ale o samčí a samičí rostlinu, plody jsou na všech rostlinách. Rostliny vysazujeme zásadně brzy z jara nebo pozdě na podzim v době vegetačního klidu. Stanoviště slunné, půda propustná humózní. 

 

Výsev a klíčení

Semena po dobu 8 týdnů stratifikujeme, po uplynutí této doby dáme semena klíčit cca. 2-3cm hluboko pod povrch substrátu. Pro stratifikaci i klíčení těchto semen je vhodné kokosové vlákno. Semena klíčí při teplotě 20-25°C.

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist