Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice chilli Cacho Negro | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice chilli Cacho Negro

Cacho Negro

Cacho Negro

 
 
Číslo výrobku:
4-0679-00330
Naše cena s DPH:
50 Kč
Naše cena bez DPH:
43,48 Kč
Cena v cizí měně:
2,16 Euro
Množství:
2
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 sazenici

  

Popis

Chilli paprička Cacho Negro (Capsicum annuum) pochází z Kostariky a je velmi podobná mnohem známější papričce Pasilla Bajio. Rozdíl je v tom, že u této odrůdy může přechod od technické zralosti k plné zralosti trvat déle než 70 dní. Cacho Negro je poměrně kompaktní, dosahuje výšky 70 – 100 cm. Lusky mohou být dlouhé až 20 cm, jsou většinou mírně zahnuté, lehce zvrásněné, směřující do špičky. Barva přechází ze zelené do tmavě červené, až je ve zralém stavu hnědá až téměř černá. Chuť je silná a aromatická s nádechem kůže, tabáku, rozinek a exotického ovoce a síla je příjemně mírná, neboť má 2000 – 5000 jednotek pálivosti (SHU). Díky tomu, že jsou papričky tenkostěnné, se výborně hodí k sušení, přičemž získávají kouřovou chuť. Cacho Negro plodí brzy, ale roste a dozrává poměrně dlouho, zato má, vzhledem k velikosti lusků, dobrou výnosnost.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Dosahuje výšky 70 – 100 cm.

 

Plod

Až 20 cm dlouhý, mírně zahnutý, lehce zvrásněný, směřující do špičky, přecházející ze zelené do tmavě červené, až jpo hnědou až téměř černou. 2000 – 5000 jednotek pálivosti (SHU).

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, např. Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist