Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Agave victoriae-reginae Huasteca Canyon Balení obsahuje 7 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Agave victoriae-reginae Huasteca Canyon Balení obsahuje 7 semen

Agave victoriae-reginae Huasteca Canyon

Agave victoriae-reginae Huasteca Canyon

 
 
Naše cena s DPH:
32 Kč
Naše cena bez DPH:
27,83 Kč
Cena v cizí měně:
1,38 Euro
Množství:
48
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 7 semen

 

 

Popis

Agave victoriae-reginae je velmi pomalu rostoucí, ale houževnatý druh agáve. Je považována za jeden z nejkrásnějších a nejžádanějších druhů. Často je nazývaná jako Agave královny Viktorie, když ji tak se svolením královny Viktorie (1819 – 1901) pojmenoval autor prvního popisu anglický zahradník a botanik Thomas Moore. Je několik forem této agáve. Tato pochází z kaňonu Huasteca nedaleko města Monterey v mexickém státě Nuevo Leon.

Obvykle solitérní rostlina, kompaktní, o výšce 20 – 50 cm a průměru růžice až 50 cm s těsně přiléhajícími, zúženými tmavě zelenými listy o délce 15 – 20 cm a šířce okolo 3 cm, které jsou po okrajích obou stran jedinečně bíle lemované a zakončené malým, ale ostrým koncovým trnem. Květný nevětvený stvol vyrůstá přibližně po 20 – 30 letech ze středu růžice. Bývá dlouhý 2 – 4 m a nese hustě naskládané červenofialové květy. Plodem je tobolka s černými semínky. Po odkvětu rostlina umírá.

Tato agáve je velmi atraktivní, skvěle se hodí do zimní zahrady nebo do květináčů.

Agave victoriae-reginae je mírně toxické pro děti a malá zvířata.

 

Výška rostliny

20 – 50 cm a průměru růžice až 50 cm.

 

Květ

Červenofialový, dlouhý 2 – 4 m, vyrůstající na nevětveném stonku.

 

Nároky

Tato rostlina má ráda světlé stanoviště, lehkou odvodněnou půdu s obsahem písku. Vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito-písčitého substrátu. Pod touto směsí je vhodné položit drenáž. Rostliny zaléváme málo a až když půda vyschne. Zimujeme při cca 10 °C a omezíme zálivku na přibližně 1x za měsíc. Mrazuodolnost v suchu je do -10 °C, ale je lépe se mrazu vyhnout.

 

Výsev a klíčení

Semena namočíme na 24 hodin, poté vyséváme na povrch propustného substrátu pod sklo. Semena lehce přitlačíme. Klíčení probíhá při teplotě okolo 25 °C po dobu 4 týdnů a déle. Vlhkost zajišťujeme rosením.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist