Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 x semeno Dasylirion wheeleri Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 x semeno Dasylirion wheeleri Zvýhodněná nabídka

Dasylirion wheeleri

Dasylirion wheeleri

 
 
Naše cena s DPH:
161 Kč
Naše cena bez DPH:
140,01 Kč
Cena v cizí měně:
6,94 Euro
Množství:
2
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Dasylirion Wheeleri neboli „trávovník" je velice atraktivní, robustní solitér. Patří k rostlinným druhům, které jsou pro svoji velkou odolnost a přizpůsobivost nejčastěji pěstovány mimo oblast svého původu. Původně pochází z jihovýchodních států USA, kde roste ve výškách až 1800 m n. m. Je tvořen silným, pomalu rostoucím kmenem a modrozelenými částečně podélně zakroucenými listy, které mají po stranách jemné ostny. Tato rostlina je pěstována nejen k okrasným účelům, ale v minulosti se z jejích listů vyráběly košíky a též se používá k výrobě pálenky zvané „Sotol“. Mrazuvzdornost u volně vysazených je až do -18 °C.

 

Výška rostliny

Dorůstá do výšky 150 cm. 


Nároky

Dasyliriony jsou suchomilné, proto vyžadují důkladnou drenáž. Substrát by měl vždy obsahovat min. 50 % podíl hrubého písku či 25 % hrubého písku a 25% hrubého štěrku. Protože listy zadržují jen málo vody, vykazuje tato rostlina celkem vysokou mrazuvzdornost. Mrazuvzdornost u volně vysazených až do -18 °C. Pro zvýšení mrazuvzdornosti rostliny je vhodný zimní kryt netkaná textilie apod.

 

Výsev a klíčení

Semena na 24 hodin namočit do vlažné vody, po té vyséváme na povrch propustného substrátu, např. kokosové vlákno, lehce semeno přitlačit. Klíčení probíhá pod sklem při teplotě 20 – 25 °C tak, aby byl na povrch substrátu neustále přívod vzduchu. Vlhkost zajišťujte rosením.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist