Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Banánovník Musa bukensis Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Banánovník Musa bukensis Balení obsahuje 5 semen

Musa bukensis

Musa bukensis

 
 
Naše cena s DPH:
32 Kč
Naše cena bez DPH:
27,83 Kč
Cena v cizí měně:
1,38 Euro
Množství:
2
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Musa bukensis je středně velká rostlina sahající do výšky 4 – 5 m pocházející ze Šalamounových ostrovů. Má svěží zelené listy. Květenství je zakončeno kuželovitým, světle žlutozeleným listenovým útvarem. Po odkvětu rostlina vykazuje zprvu zelené, potom měděné až žluté drobné plody. Neobvyklou vlastností této rostliny banánů je fialová šťáva vytékající po seříznutí pseudokmene (banánovníky nemají klasický kmen, ale je tvořen listy), kterou místní lidé používají jako barvivo. Pěstuje se jako okrasný.

 

Výška rostliny

Ve svojí domovině rostlina dorůstá výšky 4 – 5 m, někdy i více, u nás méně.

 

Plod

Zprvu zelený, potom měděný až žlutý.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště a propustnou půdu bohatou na živiny. Nemá ráda přemokření. Nejvhodnější teplota pro pěstování je okolo 25 - 28 °C, v zimě starší exempláře 5 – 10 °C. Není mrazuodolný.

 

Výsev a klíčení

Banány klíčí v rozmezí 3 – 6 měsíců, některé druhy i déle. Před vlastním výsevem je dobré namočit semena na 2 – 3 dny do vlažné vody, aby semena natáhla vodu. Potom je umístíme do substrátu (volíme vzdušný, snadno propustný substrát, vhodný je i kokosový). Sázíme cca 1 cm hluboko. Po vyklíčení přesazujeme do humózní zeminy.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist