Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 80 x semena Etlingera elatior Red – zázvor okrasný červený Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 80 x semena Etlingera elatior Red – zázvor okrasný červený Zvýhodněná nabídka

Etlingera elatior Red

Etlingera elatior Red

 
 
Naše cena s DPH:
169 Kč
Naše cena bez DPH:
146,96 Kč
Cena v cizí měně:
7,28 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 80 semen

 

 

Popis

Etlingera elatior 'Red' je velice dekorativní velká tropická trvalka z čeledi zázvorovitých, pocházející z Asie (Indonesie, Malajsie, jižní Thajsko) a právem se řadící mezi nejkrásnější rostliny světa. Používá se také název zázvor okrasný červen. Ve svojí domovině vyrůstá do výšky 6 m, u nás do 2 m. Vyznačuje se červenými květy kuželovitého tvaru o velikosti až 15 cm, které tvoří hlávku složenou z červených listenů s bílým lemováním, kdy spodní jsou většinou větší než horní.
Etlingera elatior Red vyrůstá silnými stvoly na nichž jsou listy dlouhé 30 – 90 cm a široké 12 – 20 cm, uspořádané ve dvou řadách, zužujících se, s krátkým řapíkem. Květy jsou na samostatných výhoncích bez listů. Připomínají svým tvarem pochodeň, když listeny v hlávce jsou kratší a zmenšují se směrem k vrcholu. Otevírají se zároveň jen na jedné rovině hlávky. Plody jsou téměř kulovité, až 2,5 cm velké, zelené až načervenalé, seskupené v hlávkách.
V Asii se poupata jedí syrová v salátech, u nás se tyto mimořádně krásné květy používají do květinových vazeb a vysazují se v tropických zahradách a parcích.

 

Výška rostliny

Ve svojí domovině rostlina dorůstá výšky až 6 m, u nás do 2 m.

 

Květ

Kuželovitého tvaru o velikosti až 15 cm, tvořící hlávku složenou z červených listenů s bílým lemováním, kdy spodní jsou většinou větší než horní.

 

Nároky

Na pěstování nenáročná teplomilná rostlina. Má ráda polostín a lehký substrát s perlitem či pískem. Nejlépe jí vyhovují teploty kolem 22 – 28 °C a neměly by klesat pod 18 °C. Vyžaduje pravidelnou zálivku a vyšší vzdušnou vlhkost.

 

Výsev a klíčení

Zázvor se u nás pěstuje jako pokojová rostlina, takže výsev semen je možný kdykoliv během roku. Semínka se vysévají do hloubky 0,5 – 1 cm. Doba klíčení je 6 – 8 týdnů, ale může to být i několik měsíců.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist