Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 80 x semena Pachypodium geayi Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 80 x semena Pachypodium geayi Zvýhodněná nabídka

Pachypodium geayi

Pachypodium geayi

 
 
Naše cena s DPH:
169 Kč
Naše cena bez DPH:
146,96 Kč
Cena v cizí měně:
7,28 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 80 semen

 

 

Popis

Pachypodium geayi „Madagaskarská palma“ pocházející z jihozápadní části Madagaskaru je na pěstování nenáročná, oblíbená pokojová sukulentní rostlina exotického vzhledu, dorůstající ve svojí domovině výšky až 8 m (v našich podmínkách cca 2 m), zdánlivě připomínající typem růstu palmu, i když s palmou jinak nemá vůbec nic společného. Je podobný nejznámějšímu druhu Pachypodium lamerei, ale lze je snadno odlišit podle listů, kdy Pachypodium lamerei je má i na plném slunci sytě zelené a širší, zatímco Pachypodium geayi je má úzké, tmavší a na plném slunci s výrazně růžovějící či fialovějící středovou žílou.
Pachypodium geayi tvoří samostatný kmen o průměru až 60 cm, v mladí porostlý trny, které vyrůstají po třech. Ve stáří kmen trny ztrácí, je světle šedý, hladký, na vrcholu s krátkými trnitými větvemi, ze kterých vyrůstají menší bílé květy (u nás jen vzácně). Ve vrchní části kmínku vyrůstají kožovité, krátce řapíkaté, tmavě zelené listy se středovou žilkou. Tento druh má ze všech Pachypodií nejdelší listy. Mohou být dlouhé až 40 cm, přitom však úzké jen do 3 cm.
Šťáva z rostliny je silně jedovatá.

 

Výška rostliny

Ve svojí domovině až 8 m, v našich podmínkách cca 2 m.

 

Nároky

Rostlina je na pěstování nenáročná. Má ráda slunné stanoviště co nejblíže u okna a v létě nárazovou zálivku (po úplném vyschnutí země). V září a říjnu je vhodné zálivku omezit a od listopadu do ledna nechat rostlinu zcela bez zálivky. Pachypodium Lamerei nesnáší teploty nižší než 12 °C. Od června do září je vhodné letnění venku na zahradě.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch propustného substrátu (písčitý, kokosové vlákno). Klíčení probíhá pod sklem, folií atp. na světlém stanovišti. Vlhkost zajišťujte rosením. Nádoba ve které klíčíte semena nesmí být uzavřena vzduchotěsně, povrch musí být neustále odvětráván.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist