Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 80 x semena Agave schidigera Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 80 x semena Agave schidigera Zvýhodněná nabídka

Agave schidigera

Agave schidigera

Naše cena s DPH:
181 Kč
Naše cena bez DPH:
157,40 Kč
Cena v cizí měně:
7,80 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 80 semen

 

 

Popis

Agave schidigera nebo také Agave filifera subs. Schidigera je velmi krásný druh Agáve rostoucí v Mexických státech Chihuahua, Durango, Sinaloa a Sonora v nadmořské výšce 900 – 2500 m.
Většinou solitérní, velmi symetrická rostlina (někdy má mírně zakřivené listy, které snižují symetrii) s průměrem 60 – 90 cm a výškou až 70 cm. Listy podobné dýkám mají délku 30 – 50 cm, šířku 2 – 4 cm. Jejich barva je vždyzelená, někdy načervenalá. Jsou zdobené bílými, jakoby namalovanými čárami po obou stranách a místo trnů na okrajích mají bílá vlákna, která se šíří do všech směrů a mohou být někdy dosti husté. Špička listu tvoří ostrý trn, dlouhý až 2 cm. Tato agáve začne kvést v závislosti na podmínkách. Může to trvat i 40 let nebo také podstatně méně, poté rostlina umírá. Květný stvol vyrůstající ze středu růžice může být až 3,5 m dlouhý, štíhle klasnatý s mnoha až 45 mm velkými, žlutými až zelenými nebo červenopurpurovými kvítky. Agave schidigera může být rozmnožována také pomocí výhonků, které často rostou kolem základny rostliny. Je to ideální a krásný druh do nádob, avšak nikoli v blízkosti chodníků, vzhledem k opravdu ostrým hrotům listů.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Růžice dorůstá v dospělosti přibližně do výšky až 70 cm.

 

Květ

Až 45 mm velký, žlutý až zelený nebo červenopurpurový, vyrůstající na stonku.

 

Nároky

Tato rostlina má ráda slunné stanoviště, lehkou odvodněnou půdu s obsahem písku. V našich podmínkách vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito-písčitého substrátu, 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl zahradní zeminy a 1 díl písku. Pod touto směsí je vhodné položit drenáž. Rostliny příliš nezaléváme. Před příchodem mrazů je vhodné pokrýt okolí rostliny vrstvou suchého listí. Pokud by hrozily mrazy pod mrazuvzdorný limit rostliny, je vhodné ji zabalit celou. Mrazuodolnost v suchu je do -7 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch propustného substrátu pod sklo. Semena lehce přitlačte. Klíčení probíhá při teplotě okolo 25 °C. Vlhkost zajišťujte rosením.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist