Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 x semena Palma Washingtonia robusta Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 x semena Palma Washingtonia robusta Zvýhodněná nabídka

 
 
Naše cena s DPH:
116 Kč
Naše cena bez DPH:
100,87 Kč
Cena v cizí měně:
5 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Washingtonia robusta je palma, která je původem z jihozápadu USA a severního Mexika. Ve svém přirozeném prostředí dorůstá do výšky cca 20 metrů, kmen je ve tvaru sloní nohy, na vrcholku dosahuje průměru 25 cm a u země může být široký přes metr. V květináčích dosahuje výšky kolem 3 m nebo menší. Palma má vějířovité světle zelené listy o průměru cca 2 m, na koncích se vytváří jemná vlákna, která s přibývajícím věkem odpadají. Řapíky jsou dlouhé až 1,5 m, v horní části mají červenohnědý nádech. Mladé rostliny mají okraje řapíků s ostny, které se s věkem vytrácejí. Palma má dlouhé květenství, až tři metry, s četnými malými, světle oranžovorůžovými květy. Washingtonia je předurčená svojí mrazuvzdorností do -5 °C k pěstování ve sklenících, zimních zahradách a interiérech. V létě jí prospívá letnění na zahradě.

 

Nároky

Rostlina preferuje slunná stanoviště, pěstujeme ji v propustné humózní zemině v dostatečně velké nádobě, vzhledem k mohutnému kořenovému systému, s drenáží na dně nádoby. Snáší dobře suchý vzduch. Častým rosením však předejdeme hnědnutí konců listů. V létě je optimální teplota 20 – 22 °C, vydatně zavlažujeme, rostlinu můžeme přemístit ven. V zimě by měla být palma na chladnějším místě, kolem 10 °C, v tomto období stačí zalévat 1x týdně, substrát však nesmí nikdy vyschnout.

 

Výsev a klíčení

Rostlinu pěstujeme ze semen, výsev v interiéru můžeme provádět v každém ročním období. Semena namočíme na 2 – 3 dny do vlažné vody, kterou měníme každých 24 hodin. Následuje výsev do propustného substrátu (např. rašelina, kokosové vlákno, perlit s pískem), který udržujeme lehce vlhký při teplotě 30 - 35 °C, cca 1 cm hluboko. Tento druh palmy roste velice rychle.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist