Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 x semena Palma Washingtonia filifera Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 x semena Palma Washingtonia filifera Zvýhodněná nabídka

Naše cena s DPH:
116 Kč
Naše cena bez DPH:
100,87 Kč
Cena v cizí měně:
5 Euro
Množství:
2
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Washingtonia filifera je nádherná robusní rychle rostoucí palma pocházející z polopouští Kalifornie v USA. Mohutný kmen je pokryt zbytky listů, které vytvářejí kryt. Vějířovité listy šedozelené barvy mají velmi dlouhé řapíky (až 1,5 metru), které jsou pokryty trny, ale s přibývajícím věkem je postupně ztrácejí. Filifera znamená vláknitá, protože charakteristický rys této palmy je, že na koncích listů vytváří jemná vlákna. V našich podmínkách je to interiérová dekorativní palma.

 

Výška rostliny

Rostlina může dorůst výšky až okolo 12 m, v interiéru může mít až 3 metry.

 

Květ a plod

Květenství dlouhé až 3 metry se skládá z malých béžových až růžových květů, plody jsou vejčité a obsahují černé semeno.

 

Nároky

Mladé rostliny zasaďte do substrátu pro palmy. Na dně pěstební nádoby vytvořte drenážní vrstvu. Palma má ráda letnění. Umístění rostliny by mělo být na slunném stanovišti. Rostlina vyžaduje dostatečnou zálivkou s přihnojením 1x za 14 dní hnojivem s vyšším obsahem železa. Je schopna přežít až -12 °C, ale listy se poškodí už při -4 °C. V zimním období je vhodná teplota 5 - 15 °C a v tomto období snížíme zálivku.

 

Výsev a klíčení

Semena namočíme na 2 – 3 dny do vlažné vody, kterou měníme každých 24 hodin. Následuje výsev do propustného substrátu (např. rašelina, kokosové vlákno), který udržujeme lehce vlhký, při teplotě 30 - 35 °C, cca 1 cm hluboko. Klíčí 1 - 4 týdny.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist