Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 x semena velmi raná Paprika Komtesa F1 Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 x semena velmi raná Paprika Komtesa F1 Zvýhodněná nabídka

Komtesa F1

Komtesa F1

Číslo výrobku:
1-0679-90047-01
Naše cena s DPH:
228 Kč
Naše cena bez DPH:
198,27 Kč
Cena v cizí měně:
9,83 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

  

Popis

Paprika Komtesa F1 (Capsicum annuum L.) - velmi raná hybridní roční zeleninová odrůda paprik, vyznačující se velmi dlouhými lesklými lusky, předurčená k pěstování ve sklenících a fóliovnících, v teplejších oblasech i ve volné půdě. Papriky jsou vhodné k přímé konzumaci, do čerstvých zeleninových salátů, na přízdobu pokrmů i na různé druhy tepelné úpravy.

 

Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí od 90 do 100 cm.

 

Plod

Plodem jsou velmi dlouhé, úzce kuželovité lesklé lusky o hmotnosti cca 110g, dozrávající od žlutozelené do tmavě červené barvy, s dobou zrání přibližně 80 dní.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice  je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování ve skleníku,či foliovníku  je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočíme semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijeme drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložíme do menšího zip sáčku. Klíčí při teplotě okolo 30 °C. Takto klíčení velmi urychlíme, semena začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysadíme do květináče opět s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (vytvoření 2 - 4 pravých lístků) vysadíme do výživného substrátu. Při klasickém výsevu může klíčení papriky trvat i déle než měsíc. Uvedený způsob klíčení semen zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist