Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 x semena Acacia dealbata - akácie sivozelená Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 x semena Acacia dealbata - akácie sivozelená Zvýhodněná nabídka

Acacia dealbata - akácie sivozelená

Acacia dealbata - akácie sivozelená

 
 
Naše cena s DPH:
71 Kč
Naše cena bez DPH:
61,74 Kč
Cena v cizí měně:
3,06 Euro
Množství:
2
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Acacia dealbata - akácie sivozelená nebo také Kapinice pobílená či mimóza je nejznámější druh akácie, původně pocházející z jihovýchodní Austrálie a Tasmánie, dnes již rozšířená po celém světě, má silně aromatické žluté květy nádherně vonící po fialkách a je považována za symbol jara. Tento dekorativní rychle rostoucí a stále zelený okrasný strom nebo keř s hladkou šedou hnědou či tmavě hnědou kůrou má zpeřené tmavě zelené listy připomínající kapradiny o délce až 17 cm. Květenství je trsovité se žlutými drobnými kvítky ve tvaru pomponku používající se v kosmetice a parfemářství, ale také k výrobě žlutého barviva. Plodem je plochý lusk, 4 - 12 cm dlouhý, mírně pokroucený. Acacia dealbata je ideální rostlina na balkon a terasu, s krátkodobou mrazuvzdorností u starších rostlin až do -5 °C. Dobře snáší zástřih, takže je vhodná na vytváření bonsají.

 

Výška rostliny

Strom dorůstající výšky 15 – 30 m, v našich podmínkách však okolo 1,5 m, nejvýše 3 m.

 

Květ a plod

Acacia dealbata kvete v dubnu až květnu trsovitými květenstvími skládajícími se z žlutých květů ve tvaru pomponku. Plodem jsou ploché mírně pokroucené lusky o délce 4 – 12 cm.

 

Nároky

Rostlina má ráda stanoviště na plném slunci, nevadí jí růst v suchých a chudých půdách. Zimování je vhodné při teplotách od 8 do 15 °C s omezením zálivky.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte do vlažné vody na 24 hodin. Následně vyséváme do propustného substrátu cca 1 cm pod povrch. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist