Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Chilli Patio Fire Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Chilli Patio Fire Balení obsahuje 10 semen

Chilli paprička Patio Fire

Chilli paprička Patio Fire

Naše cena s DPH:
31 Kč
Naše cena bez DPH:
26,96 Kč
Cena v cizí měně:
1,34 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Chilli paprička Patio Fire (Capsicum annuum) je trpasličí druh, který je možný pěstovat v květináčích na terase, balkonu a na parapetu. Tvar je kuželovitý, rovný nebo také zakřivený, zužující se do špičky, asi 7 – 10 cm dlouhý a 1 cm široký. Lusk je tenkostěnný, zrající ze světle zelené do žluté, oranžové, až po finální červenou. Tím, že lusky rostou vzpřímeně nad listy a dozráváním mění svou barvu, vytváří dojem plamínků ohně, což v květináči vypadá impozantně. Paprička je jemně pikantní, aromatická, není příliš pálivá - dosahuje hodnot do 3 000 SHU. Dá se použít jak v čerstvém stavu, tak v teplé kuchyni, hodí se do marinád a omáček, ale i k sušení a výrobě koření. Často se také pěstuje jako dekorativní keř.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Obvykle dosahuje výšky 10 – 40 cm.

  

Plod

Asi 7 – 10 cm dlouhý, široký 1 cm, kuželovitý, rovný nebo zakřivený, zrající ze světle zelené do žluté, oranžové, až po finální červenou. Až 3 000 jednotek pálivosti (SHU).

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice  je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, který začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých  lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist