Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 semen Kaktus Mammillaria cowperae Fresnillo, Zacatecas Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 semen Kaktus Mammillaria cowperae Fresnillo, Zacatecas Zvýhodněná nabídka

Mammillaria cowperae

Mammillaria cowperae

Naše cena s DPH:
95 Kč
Naše cena bez DPH:
82,61 Kč
Cena v cizí měně:
4,09 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktus Mammillaria cowperae je žlutotrná forma kaktusu Mammillaria moelleriana a vyskytuje se v nadmořských výškách přes 2000 metrů. Tato semena jsou z rostliny, která rostla na území Mexika, ve státě Zacatecas, poblíž Fresnillo. Druhové jméno cowperae má od dr. Janise Denise Cowpera známého sběratele kaktusů. Stonek roste obvykle osamoceně, je ploše kulovitého až válcovitého tvaru, asi 13 cm vysoký a v průměru má do 10 cm s leskle zelenou epidermis. Povrch těla je členěn do vejčitých bradavek, které jsou, narozdíl od žeber rozpadlých do hrbolů, od sebe zcela oddělené. Axily nahé. Otrnění je husté a často zakrývá celý stonek, je tvořeno 35 – 50 jehlovitými okrajovými trny, 7 – 9 mm dlouhými, v barvě bílé se žlutými základnami a 8 – 10 středovými trny o délce 2 – 3 cm, přičemž horní trny jsou kratší a rovné a dolní 4 jsou zahnuté, všechny medově žluté, často s tmavší špičkou. Sice mají být středové trny žlutě zbarvené, tak se nezřídka objevují nejrůznější odstíny zbarvení - od světle žluté, žluté, přes rezavě načervenalou až po hnědou barvu. Květy jsou dlouhé asi 1,5 – 2 cm a 1,5 cm široké, bílé nebo světle růžové s tmavším středovým proužkem. Plod zelenkavě bílý, až 15 mm dlouhý s četnými semeny. Pěstování může být obtížnější, pokud je pěstována na vlastních kořenech, ale je-li roubován, tak nečiní žádné zvláštní překážky.

 

Výška rostliny

Asi 13 cm vysoký a v průměru má do 10 cm.

 

Květ

Bílý nebo světle růžový s tmavším středovým proužkem, dlouhý asi 1,5 – 2 cm a 1,5 cm široký.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami okolo 12 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist