Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 semen Kaktus Astrophytum směs druhů Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 semen Kaktus Astrophytum směs druhů Zvýhodněná nabídka

Astrophytum capricorne

Astrophytum capricorne

 
 
Naše cena s DPH:
95 Kč
Naše cena bez DPH:
82,61 Kč
Cena v cizí měně:
4,09 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktusy Astrophytum je rod severoamerických kulovitých až krátce sloupovitých kaktusů. Svým výrazným tvarem připomínající hvězdu nezaměnitelné a velmi populární. Však také název Astrophytum je složeninou dvou řeckých slov - aster, což je hvězda a phyton znamenající rostlinu. Nachází se ve východním a severovýchodním Mexiku ve státech Coahuila, Sant Luis Potosí, Nuevo Leone, Mexico, Tamaulipas a v  USA v Texasu. Nejvýše vystupují do nadmořské výšky 3000 m.
Rod Astrophytum roste obvykle osamoceně. Tvarem je kulovitý nebo krátce sloupovitý, rozdělený do výrazných žeber. Epidermis bývá pokryta bílými vločkami, ale existují i formy bez nich a podobné je to i s trny, u některých jsou, u jiných ne. Trychtýřovité květy, nahoře široce rozevřené, 3 až 10 cm široké, čistě žluté nebo nažloutlé s jícnem v červeném odstínech různé intenzity. Semena připomínají keramickou misku se silným okrajem překrytou folií.

 

Květ

Trychtýřovitý, široce rozevřený, 3 až 10 cm široký, čistě žlutý nebo nažloutlý s jícnem v červeném odstínech různé intenzity.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist