Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 semen Kaktus Thelocactus wagnerianus Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 semen Kaktus Thelocactus wagnerianus Zvýhodněná nabídka

Thelocactus wagnerianus

Thelocactus wagnerianus

Naše cena s DPH:
95 Kč
Naše cena bez DPH:
82,61 Kč
Cena v cizí měně:
4,09 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Thelocactus wagnerianus známý také jako Thelocactus bicolor var. wagnerianus má blízko k Thelocactus bicolor subsp. bolaensis, ale s určitými rozdíly. Vyskytuje se v Mexiku, v jižní časti státu Coahuila. Kaktus je geograficky omezenou varietou. Stonek roste zpočátku osamoceně, později vytváří pěkné shluky, je štíhlého válcovitého tvaru o výšce 20 – 25 cm a o průměru cca 6 cm s modrozelenou barvou epidermis. Má asi 13 zřetelných žeber rozdělených do tuberkul. Kruhovité aeroly jsou pokryté plstí, která však ve stáří mizí. Otrnění je tvořeno až 20 hustými okrajovými trny ve tvaru hvězdy, přitisklé ke kmeni, v barvě nažloutlé, u nových trnů barvy načervenalé. Až 4 středové nezploštělé trny jsou dlouhé do 2 cm, jsou delší než okrajové, červené až tmavě vínově červené. Květy vykvétají z aerol na temeni rostliny, jsou velké a velice atraktivní, v barvě růžovofialové a červené. Soudkovitý plod s několika šupinami je zelenohnědy, pukající při základu, s černými, až 2,5 mm velkými semeny. Kaktus se snadno pěstuje, poměrně rychle roste a dobře kvete.

 

Výška rostliny

Přibližně 20 – 25 cm a o průměru cca 6 cm.

 

Květ

Velký a velice atraktivní, v barvě růžovofialové a červené.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami 5 – 10 °C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -7 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist