Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 semen Kaktus Astrophytum asterias Tamaulipas Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 semen Kaktus Astrophytum asterias Tamaulipas Zvýhodněná nabídka

Astrophytum asterias

Astrophytum asterias

Naše cena s DPH:
95 Kč
Naše cena bez DPH:
82,61 Kč
Cena v cizí měně:
4,09 Euro
Množství:
1
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 



Popis

Astrophytum asterias je velmi neobvyklý a ojedinělý kaktus nalezený v Mexiku, ve státě Tamaulipas. Roste ve výškách do max. 500 m n. m., obvykle však ve výšce 50 – 200 m n. m. Má ploché nebo zploštěle kulovité sukulentní tělo o velikosti 2 – 7 cm na výšku a 5 – 16 cm v průměru, barvy zelené, či tmavě zelené, poseté velkými vločkovitými skvrnami do průměru 0,5 cm, obvykle bez trnů a postranních výhonků. V přírodě roste zapuštěn v zemi. 5 – 8 zcela plochých a širokých žeber oddělených tenkými, mělkými drážkami. Jejich středem prochází řada výrazných areol, které jsou kulaté, velké, mírně stlačené, bez trnů, ale s chomáčky připomínajícími vatu v sloupcích pod sebou. Jsou seřazeny rovnoběžně s žebry. Květy jsou žluté nebo slámově žluté, s rezavým hnědým nebo karmínově červeným hrdlem, o průměru 5 - 9 cm s oranžovým nebo červeným středem. Často bývají větší než samotný kmen. Plody jsou šedavě červené a masité, zrající přibližně měsíc. Asi 2,5 cm velká semena mají unikátní přilbovitý tvar klíčící po několik let.

 

Výška rostliny

Dorůstá do velikosti 2 – 7 cm na výšku a 5 – 16 cm v průměru.

 

Květ

Žluté nebo slámově žluté, s rezavým hnědým nebo karmínově červeným hrdlem, o průměru 5 - 9 cm s oranžovým nebo červeným středem.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12 °C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -5 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist