Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 semen Kaktus Acanthocalycium thionanthum LF 43a Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 semen Kaktus Acanthocalycium thionanthum LF 43a Zvýhodněná nabídka

Acanthocalycium thionanthum

Acanthocalycium thionanthum

Naše cena s DPH:
95 Kč
Naše cena bez DPH:
82,61 Kč
Cena v cizí měně:
4,09 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Acanthocalycium thionanthum LF 43a je kaktus pocházející z Argentiny, z provincie Salta, z vinařské oblasti Cafayate, kde byl nalezen ve vyšce 1 650 m n. m. Má kulovitý, až mírně protáhlý kmen, obvykle nerozvětvený, zelený nebo tmavě modrošedý, ve starší části prachově šedý, dorůstající výšky 12 cm a průměru 6 – 10 cm, s 9 - 15 rovnými žebry. Areoly jsou vzdáleny 1 – 2 cm a na vrcholu hrbolů jsou nejprve pokryty nažloutle hnědou plstí, nesou 5 - 10 okrajových trnů a 1 - 4 centrálních, jež jsou obvykle zbarveny světle hnědě, černě, jak stárnou šedě nebo bělavě žlutě, všechny s délkou 0,5 - 30 mm, ale tento druh je velmi proměnlivý co se týče barvy a délky trnů. Nádherné zvonkovité květy o velikosti cca 5 cm jsou světlé nebo tmavě žluté (ale také bílé, růžové, oranžové nebo červené), mají velmi chlupaté pupeny. Šupiny semeníku a trubky jsou ztvrdlé. U květní trubky porostlé jemnými vlasy a někdy i tenkými štětinkami. Plod oválný až soudkovitý s trnitými šupinami, polosuchý až suchý. Semeno kulaté, pokryté dužinou.

 

Výška rostliny:

Dosahuje výšky 12 cm o průměru 6 – 10 cm.

 

Květ:

Světlý nebo tmavě žlutý (ale také bílý, růžový, oranžovi nebo červený) o velikosti cca 5 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 5 - 12 °C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -12 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist