Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

♣ 100 semen Kaktus Acanthocalycium sp. LB 380 Guines Zvýhodněná nabídka | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

♣ 100 semen Kaktus Acanthocalycium sp. LB 380 Guines Zvýhodněná nabídka

Naše cena s DPH:
95 Kč
Naše cena bez DPH:
82,61 Kč
Cena v cizí měně:
4,09 Euro
Množství:
4
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Acanthocalycium sp. LB 380 Guines je kaktus nalezený v Argentině, v lokalitě Quines nacházející se v departmentu Ayacucho, severně od provincie San Luis. Zkratka sp. znamená species. Používá se u rostlin z přírodních lokalit, které ještě nejsou popsány (botan. název) nebo jsou prozatím nezařazené do systému na základě příbuzenské vazby k druhu.

Rod Acanthocalycium byl popsán původně pro 9 druhů z Argentiny, které byly dříve zařazovány do rodu Echinopsis. Tyto obvykle solitérní rostliny jsou kulovité až protáhlé, se zploštělým vrcholem, bledě až tmavě zelené barvy, s četnými žebry. Areoly, obvykle žlutohnědé barvy, nesou 10 - 20 pružných žlutohnědých trnů (u starších rostlin šedých). Nálevkovité či zvonovité květy, otevřené během dne, se pohybují od bílé přes oranžovou, růžovou až po fialové odstíny. Plody jsou tvrdé, kulovité, v průměru asi 1 cm. Semena jsou hnědá až černá.

 

 

Výška rostliny:

Může dosáhnout výšky až 60 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 5 - 12 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist