Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Ferocactus emoryi Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Ferocactus emoryi Balení obsahuje 20 semen

Ferocactus emoryi

Ferocactus emoryi

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
93
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktus Ferocactus emoryi se přirozené nachází v Mexiku (Sonora, Sinaloa, Baja California Sur) a v USA (Arizona), v pouštních křovinách, stráních, skalnatých svazích a těžkých skalnatých nebo písečných půdách v nadmořské výšce do 1200 m n. m. Latinský název Ferocactus má český význam ježunka, druhové jméno emoryi je pojmenován po majoru Williamu H. Emorym. Tento kaktus roste osamoceně pokud není poškozen, vzpřímeně, v mládí je kulovitého tvaru, později se stává válcovitým. Barva epidermis světle zelená až šedá. Na výšku má 30 – 90 cm, vyjimečně může vyrůst až do 250 cm a v průměru dosahuje 30 – 60 cm, zřídka až 100 cm. 15 – 30 žeber se postupně tvoří z hrbolků. Aeroly oválné s hnědou plstí jsou od sebe 20 - 25 mm od sebe. Ostny jsou bílé až načervenalé barvy. 1 silný střední trn bývá mírně zakřivený nebo až zcela zahnutý, 5 – 10 cm dlouhý. Okrajových trnů cca 5 – 9 o délce 25 – 50 mm. Velké květy nálevkovitého tvaru jsou obvykle červené nebo žluté, dosahují délky až 75 mm a přibližné stejně tak i široké. Plod vejčitý, o průměru asi 5 cm, uvnitř dutý, skrývající černá semena. Péče o Ferocactus emoryivyžaduje jen málo zkušeností, takže je ideální pro začátečníky.

 

Výška rostliny

30 – 90 cm, vyjimečně až 250 cm, v průměru 30 – 60 cm, zřídka až 100 cm.

 

Květ

Nálevkovitý, obvykle červený nebo žlutý, dosahující délky až 75 mm a přibližné stejně tak i široké.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 10°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist