Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

2 x naklíčené semeno palma Sabal minor | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

2 x naklíčené semeno palma Sabal minor

Sabal minor

Sabal minor

Naše cena s DPH:
26 Kč
Naše cena bez DPH:
22,61 Kč
Cena v cizí měně:
1,12 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 2 naklíčená semena

 

 

Popis

Sabal minor - původní výskyt USA - severní Karolína. Tuto palmu řadíme mezi nejodolnější druhy palem co do mrazuvzdornosti, která se pohybuje v rozmezí -17 až -20 °C. Sabal minor je zakrslá palma většinou přízemní, kmen bývá pod povrchem země, dosahující maximální velikosti 2 m. Mimořádně u velmi starých rostlin dosahuje kmen nadzemní výšky 2 m. Listy jsou vějířovité poměrně velké, zelené až zelenomodré v závislosi na stanovišti. Poměrně mladé rostliny nakvétají drobnými, vonnými květy umístěnými na vzpřímených latách. Po odkvětu se vytváří na místě květů tmavé, lesklé plody s jedním černým semenem velikosti hrášku. Roční přírůstky činí jeden až tři robusní listy.

 

Nároky

Nároky na stanoviště jsou plné slunce až polostín, humózní dobře odvodněná zemina. V letním období pravidelná zálivka, jedenkrát za tři týdny s použitím kapalného hnojiva, ke konci léta hnojivo s vyšším obsahem draslíku z důvodu dostatečného vyzrání rostlinných pletiv a tím i zvýšení mrazuvzdornosti rostliny. V zimním období je vhodné hlavně u mladých rostlin zabránit přístupu zimní vlhkosi do středu rostliny tzv. do srdéčka a vytvořit pro rostlinu zimní kryt. Rostliny zasazené pouze v nádobách mají nižší mrazuvzdornost maximálně do -5 °C.

 

Výsadba

Naklíčená semena vysaďte do propustného substrátu cca 1 cm pod povrch.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist