Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

3 x naklíčené semeno palma Trachycarpus fortunei | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

3 x naklíčené semeno palma Trachycarpus fortunei

Trachycarpus fortunei

Trachycarpus fortunei

 
 
Naše cena s DPH:
27 Kč
Naše cena bez DPH:
23,48 Kč
Cena v cizí měně:
1,16 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 3 naklíčená semena

 

 

Popis

Palma Trachycarpus fortunei je mrazuvzdorná až do -20 °C. V našich podmínkách svojí mrazuvzdorností je předurčena pro přímou zahradní výsadbu. Pyšní se velkými, leskle zelenými listy s téměř okrouhlou čepelí. Řapíky dosahují délky cca 40 – 90 cm. Kmen této palmy je pokryt četnými dlouhými vlákny, které se svým vzhledem podobají konopí (od toho palma konopná). Je ze všech venkovních mrazuvzdorných palem druhá nejodolnější, snáší teploty až do -20 °C. Tyto palmy jsou velmi nenáročné, v nádobách díky omezenému prostoru dosahují menší velikosti v závislosti na velikosti nádoby. Volně vysazené při optimálních podmínkách až 15 metrů.

 

Nároky

Stanoviště by mělo být osluněné, půda dobře drenážovaná.
Zálivka - v létě vydatná, přiměřeně dle velikosti jedince, v zimě u volně vysazených 1x za měsíc (při absenci sněhu a v nemrazivých dnech), u palem v nádobách jen tak, aby nevyschl kořenový bal.
Hnojení – květen až září jedenkrát za 14 dní. Hnojením kapalnými hnojivy doplníte živiny téměř okamžitě. Pravidelným doplňováním důležitých látek podpoříte nejen její růst, ale ovlivníte i mrazuodolnost. Od srpna je vhodné užití hnojiv s větším obsahem draslíku, který způsobuje vyzrávání roslinných pletiv.
Zazimování  mrazuvzdornost u volně vysazených rostlin je až -20 °C, v nádobách do -5 °C. Nejdůležitější je zabránit opakujícímu se tání a zamrzání deště a sněhu v „srdíčku“ rostliny. Suchý mráz snáší totiž mnohem lépe, než-li vlhké chladno. Proto je nutné zakrytí koruny např. netkanou textilií.
Mrazuvzdornost u palem v přenosných nádobách jen do -5 °C, uskladňujte nejlépe na světlém místě, důležité je větrat!!

 

Výsev

Klíčená semena vysaďte do propustného substrátu cca 1 - 2 cm hluboko. Zálivka velmi mírná.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist