Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Tykev velkoplodá Atlantic Giant Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Tykev velkoplodá Atlantic Giant Balení obsahuje 5 semen

Tykev velkoplodá Atlantic Giant

Tykev velkoplodá Atlantic Giant

Číslo výrobku:
9-0679-90265-01
Naše cena s DPH:
35 Kč
Naše cena bez DPH:
30,44 Kč
Cena v cizí měně:
1,51 Euro
Množství:
30
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Dýně Atlantic Giant (Cucurbita maxima) je bujná odrůda vyznačující se velkými až obřími plody. Dýně velkoplodá pochází z Peru, kde byla pěstována už více než 1000 let př. n. l. Silná jednoletá rostlina o délce lodyhy až 10 m produkuje kulovité až oválné plody dosahující hmotnosti od cca 50 kg až po 250 kg (i více při ponechání pouze jednoho plodu na rostlině) a s šířkou i více než 100 cm. Tato dýně je držitelkou světového rekordu s váhou přes 1100 kg a je vhodná do soutěží. Má žebrovanou slupku, která dozrává ze žluté do sytě oranžové barvy na přímém slunci, taktéž dužina je oranžová s nasládlou chutí. Při své velikosti je stále výborná a hodí se na kompoty, k přípravě kaší, pyré i k tepelné úpravě.
Tykev je zelenina bohatá na vitamíny (C, A, E) a minerální látky (draslík, vápník, hořčík a zinek).

 

Plod

Žlutý, při plném dozrání na přímém slunci oranžový, kulatý až oválný, žebrovitý, dosahující hmotnosti od cca 50 kg až po 250 kg (i více při ponechání pouze jednoho plodu na rostlině) a s šířkou i více než 100 cm. Doba zrání je přibližně 100 – 120 dní.

 

Nároky

Rostlina má ráda výhřevné, slunéčné, chráněné stanoviště, půdu obohacenou kompostem a dostatek vláhy.

 

Výsev a klíčení

Výsev na stanoviště provádíme koncem dubna a počátkem května do hnízd po 2 až 3 semenech. Při předpěstování sazenic výsev provádíme v březnu do sadbovačů, mladé sazenice vysazujeme na stanoviště v druhé půli května.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist