Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Sazenice hvězdník Ambiance Cibule 3 - 5 cm | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Sazenice hvězdník Ambiance Cibule 3 - 5 cm

Hvězdník Ambiance

Hvězdník Ambiance

Číslo výrobku:
3-0679-00441
Naše cena s DPH:
45 Kč
Naše cena bez DPH:
39,13 Kč
Cena v cizí měně:
1,94 Euro
Množství:
2
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 sazenici která má cibuli  o průměru 3 - 5 cm

 

 

Popis

Hvězdník Ambiance (Hippeastrum hybr.) se velmi často nazývá také Amarylis, ale z botanického hlediska jde o rod Hippeastrum, což v překladu znamená hvězdný rytíř nebo jezdec. Původ má v tropických a subtropických oblastech Ameriky. Do Evropy se cibulky dostaly na konci 17. století. V průběhu let se vypěstovalo mnoho hybridů a dnes jich je okolo šesti set. Je to velmi krásná cibulnatá rostlina, kdy na jednom dutém stonku dlouhém 30 – 60 cm vytváří 3 – 4 velké fascinující květy o průměru asi 15 cm, které mají kopinaté, zářivě bílé okvětní lístky s červeným pruhováním, zeleným hrdlem a bílými prašníky. Ač je zejména cibulka po pozření jedovatá, určitě zkrášlí a provoní každou místnost.

 

Výška rostliny

V květu až 60 cm.

 

Květ

Velký, o průměru cca 15 cm, zářivě bílé okvětní lístky s červeným pruhováním, zeleným hrdlem a bílými prašníky.

 

Nároky

Rostlině vyhovuje teplejší prostředí při teplotě 22 – 25 °C a proto se jí dobře daří v bytě na světlém místě. Během růstu a kvetení má ráda pravidelnou zálivku a to vždy do misky pod květináčem. Nesmí stát dlouhodobě ve vodě. Po odkvetení na podzim začneme zálivku omezovat, až ji zcela ukončíme. Následně ji uskladníme v chladnějším, ale bezmrazém prostředí.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist