Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Chilli Thunder Mountain Longhorn Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Chilli Thunder Mountain Longhorn Balení obsahuje 10 semen

Thunder Mountain Longhorn

Thunder Mountain Longhorn

 
 
Naše cena s DPH:
31 Kč
Naše cena bez DPH:
26,96 Kč
Cena v cizí měně:
1,34 Euro
Množství:
6
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Chilli paprička Thunder Mountain Longhorn (Capsicum annuum), pochází z oblasti provincie Guizou v jihozápadní Číně, v hornaté oblasti Leigongshan (Thunder Mountain – v překladu Hora hromu). Rostlina je velice kompaktní, vysoká až 1 metr, se spletitou korunou a velmi dobrou výnosností. Kvete bíle. Je to možná nejdelší chilli na světě a dosahuje délky až 50 cm, přičemž je lusk tenký jen asi 1 cm. Dozrává ze zelené na červenou. Má zvrásněnou a tenkou kůži a někdy se lehce stočí do spirály. Plody jsou středně pálivé a dosahují až 50 000 jednotek pálivosti (SHU). Chuť je jedinečná, kořeněná, uzená, podobná kajenskému pepři, ale mnohem složitější. Tradičně se používá k sušení a k uzení, na koření. Čerstvá se hodí do omáček. Pěstovat se dá i jako okrasná a je poměrně vzácná.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Dosahuje výšky 70 - 100 cm.

 

Plod

Světle zelený, při dozrání červený, dlouhý až 50 cm a tenký jen asi 1 cm. Doba zrání je přibližně 60 dní. Středně pálivé do 50 000 jednotek pálivosti (SHU).

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku,například Kristalon Start, ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Obvykle potřebuje oporu.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C.Takto velmi urychlíte klíčení semen, který začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist