Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Thelocactus ehrenbergii Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Thelocactus ehrenbergii Balení obsahuje 20 semen

Thelocactus ehrenbergii

Thelocactus ehrenbergii

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
91
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Thelocactus ehrenbergii známý také jako Thelocactus leucacanthus var. ehrenhergii nebo Echinocactus ehrenhergii je původem pochází z Mexického státu Hidalgo, v blízkosti města Ixmiquilpan. Odnožující stonek vytváří skupiny až do průměru 80 cm, Je kulovitý nebo krátce válcovitý, vysoký 4,5 – 15 cm a široký bývá 2,5 – 6 cm a má světle zelenou epidermis. Přibližně 7 – 14 rovných nebo spirálovytých žeber se zaoblenými špičkami nebo kuželovytými tuberkulami. Aeroly umístěné na horní části jsou opatřeny žlázami vylučujícími nektar. 6 – 20 nerovnoměrných okrajových trnů, dlouhých 5 – 7 cm (nebo více), nejprve v barvě nažloutlé bílé, později červenající. Středový trn nemusí být žádný nebo je 1 (vzácně až 3), nažloutlé bílý až téměř černý, věkem šednoucí, více či méně žíhaný, 0,5 - 5 cm dlouhé. Trychtýřovité květy vykvétají koncem jara na temeni rostliny, na noc se zavírají a vydrží několik dní. Jsou asi 2,5 - 5 cm dlouhé, průměr květu 2 – 4,5 cm, růžovočervené s tmavším hrdlem. Květní trubice krátká. Plod je asi 6 - 9 mm velký, tmavě zelený až nažloutlý, pokrytý šupinami, v dospělosti schnoucí. Semena asi 1,4 - 2 mm dlouhá a 1 - 1,8 mm v průměru, zbarvená do černa. Tento kaktus je poměrně snadno pěstitelný.

 

Výška rostliny

4,5 – 15 cm a široký bývá 2,5 – 6 cm.

 

Květ

Trychtýřovitý, asi 2,5 - 5 cm dlouhý, průměr květu 2 – 4,5 cm, růžovočervený s tmavším hrdlem. Květní trubice krátká.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami 5 – 10°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist