Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Ferocactus glaucescens RS 677 Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Ferocactus glaucescens RS 677 Balení obsahuje 20 semen

Ferocactus glaucescens RS 677

Ferocactus glaucescens RS 677

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
90
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktus Ferocactus glaucescens RS 677 byl nalezen v Mexickém státě Hiadalgo, v blízkosti přehrady Zimapán, jejíž oficiální název zní Presa Hidroeléctrica Fernando Hiriart Balderrama. Latinský název Ferocactus má český význam ježunka. Tyto rostliny jsou soudkovitého tvaru, epidermis barvy modrošedé. Rostou osaměle, ale jak rostlina stárne vzniká odnožování. Výška kmene může být až 55 cm a šířka v průměru 50 cm. 11 - 15 žeber nese 6 - 7 rovných, světle žlutých, hřebenovitě uspořádaných radiálních trnů, až 4 cm dlouhých a 1 centrální (nemusí být žádný) velmi podobný trnům okrajovým. Trychtýřovité samosprašné květy jsou citronově žluté a mají obvykle průměr okolo 3 - 4 cm. Vyrůstají koncem jara, poprvé ve stáří cca 10 let, což se u Ferocactusů považuje za brzký termín. Květ se po opýlení změní v šťavnatý, bílý, asi 2 cm dlouhý plod. V plodu nalezneme červenohnědá lesklá semena. Je to nádherný nenáročný kaktus, který by rozhodně neměl chybět v žádné kaktusové sbírce.

 

Výška rostliny

Dosahuje až 55 cm na výšku a 50 cm na šířku v průměru.

 

Květ

Trychtýřovitý, citronově žlutý o průměru okolo 3 - 4 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 10°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist