Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

1 x naklíčené semeno Palma Copernicia baileyana | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

1 x naklíčené semeno Palma Copernicia baileyana

Palma Copernicia baileyana

Palma Copernicia baileyana

 
 
Naše cena s DPH:
80 Kč
Naše cena bez DPH:
69,57 Kč
Cena v cizí měně:
3,45 Euro
Množství:
5
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1 naklíčené semeno

 

 

Popis

Copernicia baileyana je nádherná a ohromující palma ze střední a východní Kuby, kde roste v savaně a suchých oblastech v nízkých nadmořských výškách. Tato palma je jednodomá rostlina s jedním pevným a silným, hladkým, světle šedým kmenem, který dosahuje výšky 10 - 20 m, s průměrem 40 - 60 cm. Velká a hustá koruna mnoha velmi tuhých, pevných, vějířovitých, tmavě zelených listů dlouhých až 150 cm, s kruhovým až kosočtverečným obrysem se při pohledu na jasnou oblohu jeví jako fascinující. Řapíky dlouhé až 90 cm, jsou na okrajích opatřeny trny. Krémově barevné květenství dlouhé až 210 cm se mění na kulaté až oválné plody, až 2,5 cm dlouhé, tmavě hnědé až černé při dozrání, z nichž se utvoří kulatá a vrásčitá semena. Listy této vyjímečné palmy se používají na tkaní klobouků, košů a dalších předmětů.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá do výšky až 20 m.

 

Květ a plod

Krémově barevné květenství dlouhé až 210 cm se mění na kulaté až oválné plody, až 2,5 cm dlouhé.

 

Nároky

Mladé rostliny zasaďte do substrátu pro palmy. Na dně pěstební nádoby vytvořte drenážní vrstvu. Umístění rostliny by mělo být na slunném stanovišti. Není mrazuvzdorná, snese velmi krátkodobě -3 °C, v zimním období by teplota neměla klesnout pod +10 °C.

 

Naklíčená semena

Naklíčená semena zasaďte kořenem dolů tak, aby bylo semeno cca 1 - 2 cm pod povrchem substrátu. Použijte lehký propustný substrát.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist