Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Acanthocalycium spiniflorum LB 311 Sierra Del Moro Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Acanthocalycium spiniflorum LB 311 Sierra Del Moro Balení obsahuje 10 semen

Acanthocalycium spiniflorum LB 311 Sierra Del Moro

Acanthocalycium spiniflorum LB 311 Sierra Del Moro

Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
88
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Acanthocalycium spiniflorum LB 311 Sierra Del Moro je obvykle solitérní a poměrně variabilní kaktus pocházející z Argentiny, z provincie San Luis, v sopečné oblasti Sierra Del Moro. Má kulovitý, až protáhlý kmen se zploštělým vrcholem, obvykle nerozvětvený, světle nebo tmavě zelený, dorůstající průměrné výšky 12 - 15 cm a šířky 6 – 10 cm, ale v příznivých podmínkách může být až 60 cm vysoký a 15 cm široký. 16 - 20 výrazných, ostrohraných, hrbolatých žeber. Areoly jsou od sebe vzdáleny 2 cm a nesou velmi variabilní trny, jak počtem, tak délkou a barvou. Nejčastěji je na jedné areole 10 - 20 rovných jehlovitých trnů žlutohnědé barvy s tmavšími konci, nahoře a dole červenavé, u starších rostlin šedé. Květy jsou trychtýřovité, zvonovité, vzpřímené, 4 - 5 cm dlouhé a 4 cm široké, světle fialové, růžové nebo bílé barvy. Šupiny semeníku a trubky končí špicí podobnou trnu. Mění se na 1 cm velké, soudkovité, velmi trnité vysychající plody. Semeno kulaté, velmi ploše důlkované, hnědé až černé.

 

Výška rostliny

Dosahuje výšky 12 – 15 cm o průměru 6 – 10 cm. Při příznivých podmínkách až 60 cm vysoké a 15 cm široké.

 

Květ

Trychtýřovitý, zvonovitý, vzpřímený, 4 - 5 cm dlouhý a 4 cm široký, světle fialový, růžový nebo bílý.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 5 - 12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist