Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Acanthocalycium glaucum LF 38 Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Acanthocalycium glaucum LF 38 Balení obsahuje 20 semen

Acanthocalycium glaucum LF 38

Acanthocalycium glaucum LF 38

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
80
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Acanthocalycium glaucum LF 38 je kaktus pocházející z Argentiny, z provincie Catamarca, severně od Belén ve výšce 1200 m n. m. Má plochý kulovitý, až mírně protáhlý tvar, který dorůstá výšky 15 cm a šířky 8 cm v průměru, s 8 – 14 zaoblenými žebry pokryté častěji šedomodrou nežli zelenošedou ochranou jinovatkou. Areoly jsou vzdáleny 16 – 20 mm a nesou 5 - 10 okrajových trnů, jež jsou zajímavě zbarveny - téměř do poloviny světle a od poloviny tmavě, s délkou 25 mm, přičemž středové většinou chybí (někdy se objeví 1 - 2). Nádherné květy žluté barvy o velikosti 6 cm jsou u špiček šupin zabarveny červeně, přecházejíc do tmava. Z květů se tvoří malé, tmavě zelené, bobulovité plody, až 6 cm dlouhé. Řepovitý krátký kořen.

 

Výška rostliny:

Dosahuje výšky 15 cm a 8 cm na šířku.

 

Květ:

Žluté květy o velikosti 6 cm jsou u špiček šupin zabarveny červeně, přecházejíc do tmava.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, v létě nárazovou zálivku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12°C. Acanthocalycium catamarcense patří mezi vysokohorské kaktusy, proto v době nejvyšších letních teplot roste jen velmi málo. Krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist