Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Campsis Radicans - Trubač Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Campsis Radicans - Trubač Balení obsahuje 20 semen

Campsis Radicans - Trubač

Campsis Radicans - Trubač

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
7
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen

 

 

Popis

Campsis Radicans neboli „Trubač“ je plně mrazuvzdorná bujně rostoucí, dřevnatá, opadavá liána se složenými vstřícnými lichozpeřenými, vejčitými, zašpičatělými listy až 10 cm dlouhými, vhodná zvláště jako ozdoba letních zahrad, k větším pergolám, trelážím, či sloupům. Hezky se bude vyjímat za pomocí napjatých drátů i na stěnách domů. Vykvétá v červenci nápadnými, velmi atraktivními květy a kvete až do listopadu. Campsis je nejdéle kvetoucí liána v našich podmínkách. Plodem jsou 10 - 20 cm dlouhé lusky s okřídlenými semeny.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá do délky 4 – 10 m.

 

Květ

Campsis Radicans kvete nápadnými trsy květů, které jsou trubkovitého tvaru, oranžové barvy, dlouhé cca 9 cm.

 

Nároky

Rostlina má dužnaté kořeny, které si poradí s dočasným nedostatkem závlahy, je nutné dát pozor na přelití. Zem potřebuje mírně vápenitou. Pro dobré kvetení potřebuje teplou a slunečnou polohu.

 

Výsev a klíčení

Semena klíčí na povrchu propustného substrátu pod sklem. Semena nasypte na povrch substrátu a jen lehce zasypejte jemným pískem tak, aby se přikryla křidélka semen. Teplota pro klíčení se pohybuje v rozmezí 20 - 25°C. Vlhkost zajišťujte rosením.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist