Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Bazalka pravá - Dark Opal Balení obsahuje 200 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Bazalka pravá - Dark Opal Balení obsahuje 200 semen

Bazalka pravá - Dark Opal

Bazalka pravá - Dark Opal

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
66
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 200 semen

 

 

Popis

Bazalka pravá - Dark Opal (Ocimum basilicum) je jednoletá aromatická bylina rostoucí jako keřík vysoký cca 30 až 35 cm. Byla vyšlechtěna na Universitě v Connecticutu v roce 1950. Má drobné tmavě purpurové, někdy strakaté listy a je pěstována stejně pro svou dekorativní přitažlivost jako pro svou kulinářskou hodnotu. Tento druh je bohatý na zdraví prospěšné antioxidanty Anthokyany, které způsobují její zabarvení. Po zaštípnutí se dobře rozvětvuje a má charakteristické aroma a v kuchyni najde své využití jako koření, do jídel italské kuchyně, k dochucování ryb, zeleniny a na přípravu pesta. Rovněž se přidává do bazalkového octa, na ozdobu rýže a zeleninových salátů. Pro její netradiční zabarvení a dekorativní vzhled je možné ji pěstovat na balkoně nebo terase, za oknem, nebo na zahradě jako okrasnou a také pro široké kulinářské využití.

 

Léčivé účinky

Bazalka pravá má velmi pozitivní vliv na zažívání, stres, nespavost a má také mírně desinfekční účinky. Její léčivé účinky mají vliv na křeče a bolesti břicha. Obsahuje zdraví prospěšné antioxidanty Anthokyany.

 

Nároky

Pěstování bazalky není nijak náročné. Lze ji pěstovat buď ve větším květináči, nebo od jara do podzimu na zahradě. Bazalka by měla být umístěna na slunném stanovišti, případně v polostínu. Nejlépe bude růst v propustné zemině s přídavkem kvalitního kompostu.

 

Výsev a klíčení

Semena vysévejte od března až do dubna do nádoby s propustným substrátem velmi mělce pod povrch substrátu. Semena klíčí při teplotě okolo 20 - 25°C. Vlhkost zajišťujte rosením povrchu substrátu. Doba klíčení se pohybuje mezi 15 - 20 dny. Po vyklíčení a zesílení rostlinek přesadíme do sadbovačů vždy po 3 - 5 malých rostlinkách. Na předem zvolené stanoviště rostliny vysazujte v květnu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist