Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Paprika Artist Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Paprika Artist Balení obsahuje 30 semen

Artist

Artist

Číslo výrobku:
2-0679-90044-01
Naše cena s DPH:
12 Kč
Naše cena bez DPH:
10,44 Kč
Cena v cizí měně:
0,52 Euro
Množství:
16
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

  

Popis

Paprika Artist (Capsicum annuum) je velmi raná odrůda sladké papriky typu beraní roh určena do skleníků a foliovníků i pro polní pěstování. Nezralé plody jsou světle zelené, v plné zralosti jasně sytě červené s výrazným leskem, vhodné zejména k zavařování celých plodů, ale dají se použít i jako koření do polévek, omáček, masitých jídel apod. Paprika je nepálivá.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí, ve kterém ji pěstujeme a od podmínek, které ji poskytneme. 

 

Plod

Světle zelený, ve zralosti sytě červený, sladký beraní roh, velikosti cca 15 – 20 cm.

 

Nároky 

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojume hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ, použijeme hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice  je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru. 
 

Výsev - Klíčení

Před samotným klíčením namočíme semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti, použijeme pro klíčení drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem můžeme vložit do menšího zip sáčku, klíčí při teplotě okolo 30°C. Takto velmi urychlíme klíčení semen, která začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysadíme do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (2 - 4 pravých lístků) je vysadíme do výživného substrátu. Při klasickém výsevu u této chilli papriky může klíčení trvat i déle než měsíc. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento úspěšnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist