Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Echinopsis aurea Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Echinopsis aurea Balení obsahuje 10 semen

Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
71
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Echinopsis aurea je kaktus ze Severní Argentiny zvlášť ceněný pro své bohaté květy. Vyskytuje se od solitérních až po jedince vypouštějící velké množství větví směrem od báze. Tělo bývá kulovité nebo podlouhlé, tmavě zelené. 14 15 žeber s ostrými hranami je odděleno hlubokými drážkami. Radiální trny v počtu 8 10 směřují ze středu ven a dosahují délky asi 1 cm. 1 4 centrální trny jsou silnější, okolo 3 cm dlouhé, hnědé až černé se žlutými špičkami.

 

Výška rostliny

Kaktus dosahuje výšky 15 cm a průměru 4  10 cm nebo více.

 

Květ

Velké, bohaté, citronově žluté květy.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 12°C. Mrazuvzdornost se pohybuje mezi -5°C až -18°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist