Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Banksie osténkatá - Banksia spinulosa Balení obsahuje 6 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Banksie osténkatá - Banksia spinulosa Balení obsahuje 6 semen

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 6 semen

 

 

Popis

Banksie osténkatá (Banksia spinulosa) je velice atraktivní a nenáročná dřevina pocházející z východní části Austrálie, kde roste jako keř. V pobřežních oblastech je poměrně nízkého vzrůstu, směrem do vnitrozemí ve vzdálenějším lesnatém terénu bývá vyšší a její větve vyrůstají vzpřímeněji. Nejčastěji se vyskytuje jako součást podrostů suchých lesů a vřesovišť. Větve mají z počátku kůru hladkou, která stárnutím rostliny rozpraskává. Listy jsou střídavé, úzké, čárkovité, dlouhé 3 - 10 cm. Květenství široká až 10 cm a dlouhá i 45 cm jsou uspořádána do hroznů, vytvářející válcovitý klas z nitkovitých tyčinek. Rozkvétají přibližně v dubnu až srpnu. Květy bývají oboupohlavné. Barva může být krémová, žlutá až červená. V našich podmínkách se jedná o přenosnou rostlinu.

 

Výška rostliny

Keř má ve své domovině výšku 1 - 5 m.

 

Nároky

Vyžaduje kyselou půdu (substrát pro pokojové rostliny smícháme s rašelinou a pískem). V létě má ráda plné slunce, v zimě pokojovou teplotu a světlé místo. Mrazuvzdornost se pohybuje okolo 0 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme do jemného písku a lehce je zasypeme. Klíčí při teplotě 25 °C přibližně 6 - 8 týdnů. Při objevení dvou pravých lístku rostliny přesadíme do namíchaného substrátu.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist