Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Skočec obecný - Ricinus communis Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Skočec obecný - Ricinus communis Balení obsahuje 10 semen

Skočec obecný - Ricinus communis

Skočec obecný - Ricinus communis

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
64
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Skočec obecný (Ricinus communis) pocházející ze severovýchodní Afriky je v našich podmínkách nenáročná, rychle rostoucí okrasná letnička, v tropech pěstována jako vytrvalá dřevina, z jejíž semen se lisuje ricinový olej, který se používá jako laxativum a zmírňuje problémy s pletí.
Semena jsou smrtelně jedovatá! U lisovaného, převařeného oleje nebezpečí nehrozí.
Červeno fialové lodyhy nesou velké, dlanité, tmavě zelené listy s vínovým nádechem a fialovou žilnatinou na spodní straně. Existují barevné varianty lišící se zabarvením listů. Kvete latnatým, nazelenalým (samičím) a červenohnědým (samčím) květenstvím. Je možné jej pěstovat jak na záhonu, tak i v nádobě.

 

Výška rostliny

V našich podmínkách dosahuje výšky 3 – 3,5 m, v tropech až 8 m.

 

Květ a plod

Kvete od června do října, květy se mění na ostnaté tobolky, které pukají a vymršťují semena, od toho český název skočec.

 

Nároky

Rostlina potřebuje přímé světlo a teplo. Je citlivá na mráz, proto ji na venkovní stanoviště přeneseme až v době, kdy by neměly hrozit teploty pod bodem mrazu (konec května). Vyžaduje dostatečnou a pravidelnou zálivku, prospívá ji půda bohatá na živiny.

 

Výsev a klíčení

Před samotným výsevem namočíme semena na 48 hodin do vody. Vyséváme březen, duben. Substrát musí obsahovat alespoň jednu třetinu písku nebo jiného materiálu, který zajistí dobrou drenáž. Klíčení je vhodné při pokojové teplotě, obvykle trvá okolo 4 týdnů. Možný je i přímý výsev na stanoviště duben, květen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist