Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Akácie arabská Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Akácie arabská Balení obsahuje 5 semen

 
 
Naše cena s DPH:
10 Kč
Naše cena bez DPH:
8,70 Kč
Cena v cizí měně:
0,43 Euro
Množství:
30
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

Popis

Akácie arabská (Vachellia nilotica) roste na většině území Afriky, Arábie a jižní Asie až po Barmu v savanách a polosuchých buší s mírnými srážkami jako vysoký listnatý strom. Býložravci, v Africe zejména žirafy spásají listy a lusky. Z Akácie se získává Arabská guma, používaná při výrobě cukrovinek, léčiv, tiskařské barvy a lepidla. Větve nesou párové trny. V létě se objevují nápadná, kulovitá, žlutá květenství. V našich podmínkách se jedná o interiérovou rostlinu, kterou je možno tvarovat jako bonsai.

 

Výška

Rostlina v přírodě dosahuje výšky 5 - 20 metrů

 

Květ a plod

V letních měsících se objevují kulovité žluté květenství, které se mění na dlouhé, korálkovité, nejdříve zelené, poté bílo-šedé lusky.

 

Nároky

Akácie potřebuje velmi slunné místo a propustnou půdu, dobře odvádějící vlhkost. Podle růstu ji přesazujeme do větších květináčů.

 

Výsev a klíčení

Semena je nutno před zasazením naříznout nebo ponořit do horké vody na 24 hodin. Potom je zasadíme do půdy asi 6 mm hluboko. Při teplotě 25°C klíčí 2 – 3 týdny.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist