Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

w Ibišek syrský směs barev 1000 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

w Ibišek syrský směs barev 1000 semen

 
 
Naše cena s DPH:
145 Kč
Naše cena bez DPH:
126,09 Kč
Cena v cizí měně:
6,25 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 1000 semen

 

Popis

Hibiscus Syriacus L. (ibišek syrský) exoticky působící okrasný opadavý bohatě větvený keř z čeledi slézovitých, pocházející z východní Asie. Kvete v létě nádhernými velkými květy vyrůstajícími z paždí listů, které jsou krátce řapíkaté, 7 – 12cm dlouhé, trojlaločnaté. Plodem jsou tobolky.

U nás je Ibišek syrský patřící mezi nejatraktivnější okrasné dřeviny s oblibou pěstován v zahradách, kde je vysazován solitérně, nebo do živých plotů. Mrazuvzdornost až do – 25°C.

 

Výška rostliny

Keř dorůstající výšky 2 – 3 m.

 

Květ

Hibiscus Syriacus L. kvete od konce července do října velice nápadnými miskovitými světle fialovými pětičetnými květy na krátkých stopkách o průměru 5 až10 cm.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné, spíše sušší stanoviště chráněné před větry a propustnou humózní půdu. Na zimu můžete rostlinu zamulčovat. Ibišek syrský dobře snáší řez, který provádíme zásadně v předjaří. Zejména u starších rostlin je třeba větve spíše probrat než zkracovat a pustit světlo do keře. Odstraníme i všechny větve suché a zmrzlé. Ibišek dobře obráží a ještě v témže roce stihne vykvést.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 24 hodin do vody a dejte je v substrátu do ledničky na 6 -8 týdnů stratifikovat. Následně  vyséváme do propustného substrátu cca 1-2 cm pod povrch. Klíčíme při teplotě  20-25 °C  3 – 6 týdnů.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist