Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Brugmansia arborea stromová - Andělská trumpeta Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Brugmansia arborea stromová - Andělská trumpeta Balení obsahuje 5 semen

Brugmansia arborea

Brugmansia arborea

 
 
Naše cena s DPH:
19 Kč
Naše cena bez DPH:
16,52 Kč
Cena v cizí měně:
0,82 Euro
Množství:
52
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

 

Popis

Brugmansia arborea (Brugmansie stromová) je nádherná a elegantní rostlina. V našich podmínkách se jedná o dřevnatějící keř, v Jižní Americe, odkud pochází, roste jako strom. Má velmi nápadné, svěšené, trubkovité květy s intenzivní vůní. Listy jsou střídavé, matně zelené a tvoří sametový efekt. Rostlina se u nás pěstuje jako interiérová, nebo přenosná. Je celá jedovatá!

 

Výška rostliny

Může se pohybovat mezi 1,5 – 3 m.

 

Květ

Kvete od června do října nádhernými květy okolo 30 cm dlouhými, kterým se přezdívá Andělská trumpeta.

 

Nároky

Brugmansie vyžaduje slunné stanoviště, výživnou, humózní, propustnou zeminu a dostatek vláhy. Aby rostlina bohatě kvetla, je nutné ji hojně přihnojovat. Během léta lze rostlinu pěstovat na venkovním stanovišti. Přezimování je vhodné při teplotě 5 – 15 °C

 

Výsev a klíčení

Výsev by se měl provádět během února až března do výsevního propustného substrátu při teplotě 20 – 25 °C. Před výsevem doporučuji semena máčet cca 24 hodin ve vlažné vodě. Klíčení probíhá 1 – 2 měsíce.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist