Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

2 x naklíčené semeno Palma Phoenix roebelenii | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

2 x naklíčené semeno Palma Phoenix roebelenii

 
 
Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 2 naklíčená semena

 

 

Popis

Datlovník - Phoenix roebelenii je krásná teplomilná palma, nenáročná na pěstování, pocházející z Laosu, která je díky svému malému vzrůstu zvlášť vhodná jako interiérová rostlina. Kmen u mladých rostlin je pokryt vlákny, postupně se stává hladkým. Korunu tvoří až 2 m velké, tmavě zelené listy skládající se z úzkých zpeřených lístků. Zbytky listových pochev se mění v trny. Palma díky své nenáročnosti i dekorativnosti působí elegantně v pokojích, chodbách i v reprezentativních prostorech.

 

Výška

Rostlina dosahuje maximální výšky 2 - 3 m, v nádobě do 1,5 m.

 

Nároky

Phoenix roebelenii pěstujeme v substrátu pro palmy na slunečném místě. V létě je možné tuto palmu letnit na zahradě s vydatnější zálivkou s přihnojením 1 x za 14 dní. V zimě omezíme zálivku, ale teplota by neměla klesnout pod 12 °C. V suchých bytech pravidelně rosíme.

 

Výsev a klíčení

Semeno zasaďte kořenem dolů tak, aby zůstalo celé na povrchu substrátu, pouze je lehce přitlačte.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist